A A A

Att bli Massör eller Medicinsk Massageterapeut

Behovet av duktiga certifierade massörer och medicinska massageterapeuter har aldrig varit större än idag. Vi ser en mycket stor efterfrågan från företag, organisationer, idrottsrörelsen och privatpersoner. Detta trots den pandemi vi gått igenom, pågående krig i Ukraina och de ekonomiska utmaningar som finns runt oss i dagsläget.

Sedan mars 2022 är båda certifieringarna klassade inom Hälso- och sjukvård och nivålagda på SeQF/EQF nivå 5 det vill säga som eftergymnasiala utbildningar. 


 

Vill du arbeta i vår framtidsbransch så ska du välja en utbildning som leder till en seriös certifiering.Du kan välja på två yrkesnivåer, certifierad massör eller certifierad medicinsk massageterapeut.

 

Certifierad massör

En certifierad massörs verksamhetsområde omfattar att arbeta med massage och muskeltöjningar i friskvårdande och förebyggande syfte, att utreda och behandla enklare dysfunktioner och smärttillstånd i rörelse- och stödjeorganen samt att ge behandlingar i allmänt avslappningssyfte.

En av Branschrådet Svensk Massage certifierad massör arbetar uteslutande med kroppens mjukdelsvävnader, det vill säga med muskler, hud och bindväv. Behandlingen sker genom att massören kombinerar massage och muskeltöjningstekniker och eventuellt även ger hemövningsinstruktioner.


Certifierad medicinsk massageterapeut

En certifierad medicinsk massageterapeut har utöver ovanstående kunskaper som certifierad massör också en grundlig kunskap om problem i rörelseapparaten, test- och undersökningsmetodik samt behandling av muskler och leder. Medicinsk Massageterapi är sjukvårdande, hälsobefrämjande och inriktar sig på att återfå och upprätthålla god fysisk funktion i samband med rörelse, aktivitet, hållning och hälsa.

 

Du kommer att skaffa dig flera verktyg för att arbeta med människors hälsa och ska ha kunskaper i följande områden:

  • Ergonomi
  • Hälsoanalys
  • Manuell medicin
  • Näringslära/kostrådgivning
  • Ortopedisk medicin/Patologi
  • Personlig träning
  • Samtalsmetodik och stresshantering

 


Kalender

«   December - 2023   »
V. Ti On To Fr
48
49
50
51
52