A A A

Information till dig som är massör eller medicinsk massageterapeut

De nationella certifieringsproven inom Svensk Massage ska bland annat skapa trygghet för klienterna genom en gemensam utbildningsbas för de seriösa massörerna och medicinska massageterapeuterna samt verka för att branschens framtida utveckling fokuseras på samverkan för kvalitet och fortsatt kompetenshöjning.

Certifieringsproven är öppna för alla som genomgått en seriös utbildning eller på annat sätt inhämtat relevanta kunskaper, kompetenser och färdigheter samt är beredda att arbeta seriöst!

Uppfyller du de kraven är frågan inte varför du ska göra ett certifieringsprov och bli certifierad utan: Varför ska du avstå från att visa att du har bra utbildning och arbetar seriöst?

Under de senaste 20 åren har "certifierad" blivit ett viktigt marknadsföringsord i Europa. Företag certifierar sig för att visa att man står för en viss nivå av seriositet. Inom sjukvården diskuterar man ofta begreppet kvalitetssäkring vilket innebär att man ska garantera ett visst tillvägagångssätt och kunna garantera en viss kunskapsnivå. Med våra två certifieringar har Svensk Massage tagit ett steg mot just detta.

Certifieringen innebär att branschen ställer sig bakom dig som massör eller medicinsk massageterapeut. Din utbildning och din kompetens beskrivs idag enligt en svensk/europeisk standard SeQF/EQF på nivå 5 vilket innebär att din examen är eftergymnasial och att du har personligt ansvar för den behandling du utför. På det viset är certifieringen en möjlighet att stärka branschen som helhet och massageyrket i synnerhet.

Du som är certifierad massör och genomgått olika fortbildningar kan ansöka om certifieringen som medicinsk massageterapeut. Läs mer.

Kalender

«   April - 2023   »
V. Ti On To Fr
13
14
15
16
17