A A A

Välkommen till Svensk Massage

 

Den första december 2017 bildades organisationen Svensk Massage där Branschrådet Svensk Massage är en av medlemmarna.

 

Svensk Massage bildades av:

 

 Svensk Massage ska vara ett nav i vår bransch, arbeta för att lyfta den svenska folkhälsan, värna och stötta den professionella yrkesmassören och den svenska massagen.

 

 I samverkan med andra organisationer ska Svensk Massage informera allmänheten om Svensk Massage

 • Tydliggöra inför myndigheter, företag och allmänhet resultatet av svensk massage. 

 • Värna patientsäkerhet

 • Värna seriositet, kvalitet och legitimiteten

 • Värdegrund - att värna klienternas bästa och ett optimalt behandlingsresultat.

 • Enad front - inför myndigheter

 • Arbeta för yrkesrollen av Branschrådet Svensk Massage certifierade massörer och av Branschorganisationen Medicinsk Massageterapi certifierade medicinska massageterapeuter.

 • Arbeta för en gemensam nordisk arbetsmarknad

 • Skapa samarbeten med andra manuella terapier och andra organisationen med gemensamma mål.

 

Branschrådet Svensk Massage och Branschorganisationen Medicinsk Massageterapi blir rena kvalitetssäkringsorgan som står för utveckling av certifieringsrutiner och att säkerställa en hög nivå hos de certifierade yrkesmassörerna.

 

Medlem i Svensk Massage kan vara: 

 • Yrkesförbund som organiserar av Branschrådet Svensk Massage certifierade massörer och av Branschorganisationen Medicinsk Massageterapi certifierade medicinska massageterapeuter 
 • Skola som utbildar inom massage till ovan nivåer
 • Företag som tillhandahåller massagetjänster av Branschrådet Svensk Massage certifierade massörer och av Branschorganisationen Medicinsk Massageterapi certifierade medicinska massageterapeuter hälso- och friskvård mot företag eller organisationer.
 • En förening eller ett företag i branschen som i tillämpliga delar motsvarar antagna medlemskriterier.
 • Enskild individ, utan rösträtt, i föreningens vänskapsgrupp

 

Vill du bli medlem i Svensk Massage kan du inom kort hitta information och ansökningshandlingar här.

 

Vill du samarbeta med Svensk Massage eller har frågor kontaktar du oss via info@svenskmassage.se

 

 

Svensk Massage är sedan 1998 en av Sveriges största hälso- och friskvårdsorganisationer. Vi samlar skolor, företag, organisationer och ca 15 000 certifierade massörer och samverkar för att värna massörers yrkesskicklighet, branschens seriositet och kvalité i alla steg.

 

Branschrådet Svensk Massage blir en del av Hantverkarnas Riksorganisation


Branschrådet Svensk Massage är sedan årsskiftet ny branschorganisation i Hantverkarnas Riksorganisation. För dig som yrkesmassör innebär det möjligheter att både nätverka med andra hantverksföretagare, utöka kundkretsen och att få ta del av Hantverkarnas förmånspaket.

Hantverkarnas Riksorganisation är den enda näringslivsorganisationen som arbetar för att sätta hantverket och hantverkarna främst. De verkar för en högkvalitet i relationen till såväl kunder som kollegor. Genom åren har de varit en mycket viktig aktör i arbetet för en seriös och vit hantverksbransch, där exempelvis införandet av ROT-avdraget är ett bra kvitto på det arbetet.

Det här är frågor som är viktiga även för Sveriges seriösa massageföretagare och därför faller sig ett medlemskap i Hantverkarna naturligt. Du som enskild medlem får möjlighet att bredda ditt kontaktnät ut i hantverkskretsar, där vi vet att många redan är kunder/patienter hos er.

Du får också tillgång till ett gediget förmånspaket med kostnadsfri juridisk rådgivning, möjlighet att hyra semesterlägenheter på Gran Canaria till förmånliga priser samt rabatter på exempelvis böcker, bilar och kontorsprodukter. Du kan även välja att finnas sökbar i Hantverkarnas söktjänst Sökhantverkare.se, där endast hantverkare som är medlemmar i Hantverkarna, det vill säga riktiga hantverkare, finns med.

Du som är medlem i Massörerna blir per automatik medlem även i Hantverkarnas Riksorganisation, då ditt medlemskap från 2017 även inkluderar årsavgiften i Hantverkarna. Du som inte är medlem i Massörerna, men av Branschrådet Svensk Massage certifierad massör, kan bli medlem genom att kontakta Svensk Massages kansli på info@svenskmassage.se eller via telefon 08-32 85 80.

Tillsammans med Hantverkarna kan Branschrådet Svensk Massage intensifiera kampen mot den osunda konkurrensen från oseriösa aktörer, där såväl bordellverksamhet, trafficking samt skattefusk kan förekomma. Vi vill ha en ren bransch där våra medlemmar, som ofta är ensamarbetande yrkesmassörer ska kunna känna sig trygga på sina arbetsplatser och kunna bidra till en ökad folkhälsa på ett positivt och seriöst sätt.

Genom samarbetet kan vi också stärka rollen som yrkesmassör och sprida kunskapen om vad som skiljer en riktig hantverkare från andra.

 

Läs mer om Hantverkarna på deras hemsida, www.hantverkarna.se

Du kan även följa Hantverkarna på Facebook: https://www.facebook.com/HantverkarnasRiksorganisation/

På Instagram heter Hantverkarna @hantverkarna och använder hashtaggen #riktighantverkare: https://www.instagram.com/hantverkarna/

Kalender

«   April - 2018   »
V. Ti On To Fr
13
14
15
16
17
18